Regiosessies over de Inkoop Jeugdhulp vanaf 2018

Miranda Brinkmann December 08, 2017 1973 keer bekeken

Nu de inkoopprocedure Open House bijna afgerond is, is het van belang dat gemeenten goed op de hoogte zijn van de veranderingen die deze inkoop met zich meebrengt. Een nieuwe inkoop met andere producten, andere jeugdhulpaanbieders en jaarovergangsmaatregelen.

In een vijftal sessies van ruim 2 uur hebben wij de gemeentelijke basisteams (teamleiders front & back office, casusregisseurs, praktijkbegeleiders, gedragswetenschappers etc.) ge├»nformeerd over al deze veranderingen en de effecten ervan.

De eerste bijeenkomst vond op 27 november plaats in Stadskanaal, met een goede opkomst uit de gemeenten Stadskanaal, Bellingwedde, Oldambt, Vlagtwedde, Pekela en Veendam.

 

Hierna volgden twee sessies voor de WIJ teams in de stad Groningen en de medewerkers basisteams van Haren en Ten Boer op 28 en 29 november. Een goede en inhoudelijk betrokken vertegenwoordiging uit verschillende lagen binnen de WIJ en de andere teams leverde een dynamische sfeer op en interessante gesprekken.. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op donderdag 30 november waren we op bezoek in Hoogezand waar we opnieuw op een prettige manier werden ontvangen. Ook hier was de belangstelling groot en waren alle teams vertegenwoordigd. Wederom goede gesprekken en uitwisseling van informatie. En zelfs applaus na afloop..

Onze vijfde en tevens laatste bijeenkomst was op 7 december met de teams van BMWE, DAL en Westerkwartier. In totaal 11 gemeenten! We verwachtten een grote opkomst en dat was ook zo! Onze gastheer Rob van Nuil verzorgde de inleiding en zorgde voor een prima sfeer met wederom een afsluitend applaus! 

We zullen voor iedereen die onze informatie nog eens wil nalezen of voor diegenen die er niet bij kon zijn, de presentatie op de website plaatsen. Net als de documenten over de inkoop zoals we hebben toegezegd.